Оберіть мову

Направимо понад два мільйони, які вдалося відсудити в енергетичного монополіста, на підтримку ЗСУ та компенсацію різниці у тарифахі на електроенергію

Шановні колеги, партнери та клієнти, з радістю повідомляємо вам про перемогу у судовій справі будівельної компанії «Фамільний Дім» проти компанії АТ «ДТЕК Одеські електромережі».

Ми направимо понад два мільйони, які вдалося відсудити в енергетичного монополіста, на підтримку Збройних сил України, а також компенсацію різниці у промисловому та побутовому тарифі на електроенергію у ЖК Via Roma, у наданні доступу до якої АТ «ДТЕК Одеські електромережі», на думку компанії «Фамільний Дім», перешкоджає незаконно. Зрештою всі кошти будуть переведені на рахунки ДТЕК та пов’язаної з ним ООЕК, проте виключно на користь населення.

Господарський суд Одеської області ухвалив рішення на нашу користь і зобов’язав стягнути зі сторони, яка програла, на нашу користь 1 млн 733 тисячі гривень передоплат і 308 тисяч гривень пені за порушення договору, згідно з яким ЖК «Малинки» на Малиновського, 18 мав отримати нормальне підключення ще 20 січня 2022 року.

Понад рік АТ «ДТЕК Одеські електромережі» зривало терміни реконструкції своєї трансформаторної підстанції, через що одесити змушені були оплачувати електроенергію за промисловим тарифом, а іноді цілодобово сидіти без світла, оскільки тимчасового підключення для нормального функціонування всього будинку було недостатньо.

Тільки під тиском громадськості АТ «ДТЕК Одеські електромережі» розпочало роботи навесні 2023-го року і змогло їх закінчити лише минулого року.

Рішення суду першої інстанції – це важливий момент, який наголошує на принципах законності. Суд став на бік справедливості, захистивши інтереси всіх одеситів та підтвердивши, що Україна, попри всі історичні виклики, залишається правовою державою, здатною захистити права та інтереси простих громадян.

Ми сподіваємося, що цей прецедент стане прикладом для інших компаній, які можуть зіткнутися з подібними проблемами.

Дякуємо за вашу довіру та підтримку.

З повагою, ваш «Фамільний Дім».